Κτίρια

Θερμογραφία σε κτίρια

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με υγρασία εσωτερικά σε τοίχο και δεν γνωρίζετε από που προέρχεται;
Γνωρίζετε ότι έχετε διαρροή νερού από σωλήνα κάτω από το πάτωμα αλλά δεν ξέρετε που είναι;
Έχετε προβλήματα στην μόνωση της ταράτσας και δεν γνωρίζετε που να ψάξετε;
Αγοράζετε ή νοικιάζεται σπίτι και θέλετε να ελέγξετε για τυχόν προβλήματα με διαρροές και υγρασίες;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα λίγο πολύ όλοι έχουμε κληθεί να τα απαντήσουμε στην καθημερινότητα μας. Δυστυχώς οι παραδοσιακοί τρόποι αντιμετώπισης για παράδειγμα μιας διαρροής ήταν να ξηλώσουμε το πάτωμα για να δούμε την έκταση της. Με τις σύγχρονες μεθόδους όμως , των ¨Μη Καταστρεπτικών Ελέγχων¨και συγκεκριμένα με την Θερμογραφία σε κτίρια μπορούμε πλέον εύκολα, γρήγορα και οικονομικά να εντοπίσουμε την έκταση της ζημιάς και να οργανώσουμε καλύτερα και πιο στοχευμένα την αντιμετώπισή της.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά ορισμένες από τις βασικές εφαρμογές που έχει η Θερμογραφία σε Κτίρια και Κατοικίες.

 

Ενεργειακή Επιθεώρηση Κτιρίων

Με το συνεχώς αυξανόμενο κόστος της ενέργειας, οι καταναλωτές έχουν πλέον αντιληφθεί ότι οι ενεργειακές απώλειες κοστίζουν ακριβά.  Για τον λόγο αυτό έχει αναδειχθεί η θερμογραφική επιθεώρηση ως ένα σημαντικό εργαλείο για τον εντοπισμό ενεργειακών απωλειών.  Με την θερμογραφια σε κτίρια μπορούμε γρήγορα και οικονομικά να εντοπίσουμε τα σημεία εκείνα του σπιτιού που έχουν πρόβλημα και να τα αποκαταστήσουμε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Τα κυριότερα παραδείγματα είναι η ελλιπής μόνωση του κτιρίου, τα σημεία που έχουμε διαρροή ή εισροή αέρα και οι θερμογέφυρες.

Εντοπισμός προβλημάτων Υγρασίας και  Μόνωσης

Υγρασία σε ταράτσαΑπό τα πιο συνήθη προβλήματα σε οικίες και κτίρια είναι οι διαρροές από σωλήνες σε τοίχους και πατώματα οι οποίες δεν είναι εμφανής στο σημείο που προκύπτουν και μπορούν να δημιουργήσουν σημεία με σημαντική ποσότητα υγρασίας τα οποία αν δεν εντοπιστούν άμεσα θα προκαλέσουν διάφορα προβλήματα όπως μούχλα και διάβρωση στο συγκεκριμένο σημείο. Άλλα σημαντικά θέματα, όπως προβλήματα με  μονώσεις ή κακοτεχνίες στην κατασκευή μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα με υγρασίες που συχνά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα τόσο στην ομαλή διαμονή των ιδιοκτητών ή ενοίκων όσο και στην ίδια την κατασκευή του κτιρίου. Αντί λοιπόν να προβούμε σε λύσεις, αμφιβόλου αποτελέσματος, με πολύ υψηλό κόστος όπως το σκάψιμο τοίχων και την αποσυναρμολόγηση πλακιδίων ή και ολόκληρων πατωμάτων, με την θερμογραφία μπορούμε να εντοπίσουμε με ακρίβεια τα σημεία εκείνα τα οποία έχουν εγκλωβισμένη υγρασία ώστε να γίνει άμεσα και στοχευμένα η αποκατάσταση της. Αν λοιπόν σας απασχολούν θέματα όπως η μόνωση ταράτσας ή απλώς η μόνωση τοίχου, η υγρασία στο σπίτι ή ακόμα και η υγρασία στον τοίχο τότε η μόνη Μη Καταστρεπτική Μέθοδος εντοπισμού του προβλήματος είναι η Θερμογραφία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγρασία σε κτίρια και τον σωστό τρόπο εντοπισμού της διαβάστε το άρθρο μας εδώ

 

Εντοπισμός κρυφών σωληνώσεων και διαρροών

Με την χρήση της θερμογραφίας είναι εφικτή η καταγραφή σωληνώσεων που βρίσκονται σε τοίχους και πατώματα. Δεδομένου ότι η υγρασία από μια διαρροή έχει τα κατάλληλα θερμικά χαρακτηριστικά για τον krifes solhnesεντοπισμό της από την θερμοκάμερα. Η επιστήμη της Θερμογραφίας είναι ο βασικότερος Μη Καταστρεπτικός Έλεγχος για τον εντοπισμό σημείων με διαρροές, καθώς το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι γίνεται χωρίς καμία επέμβαση και κανένα περιττό σπάσιμο τοίχων και πλακιδίων.  Η Θερμογραφία εντοπίζει τα σημεία υψηλής συγκέντρωσης της υγρασίας και μας περιορίζει κατά μεγάλο βαθμό την έκταση που πρέπει να γίνει η επέμβαση για την αποκατάσταση της. Επίσης, σε περιπτώσεις που οι ιδιαιτερότητες της κατασκευής δεν επιτρέπουν τον εντοπισμό του σημείου όπου βρίσκεται η διαρροή χρησιμοποιείται και η μέθοδος των Υπερήχων όπου με τον ειδικό όργανο γίνεται μια επιθεώρηση που μας επιτρέπει να ακούσουμε το σημείο που υπάρχει η διαρροή μέσα σε τοίχο ή πάτωμα χωρίς καμία επέμβαση!  Αν λοιπόν έχετε πρόβλημα από διαρροή και δεν θέλετε να σπάσετε όλο το μπάνιο για να την βρείτε καλέστε μας να οργανώσουμε μαζί μια επιθεώρηση που θα σας βγάλει από περιττά έξοδα και ταλαιπωρία!

Επιθεώρηση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

Ο ηλεκτρισμός είναι τόσο απαραίτητος όσο και επικίνδυνος για οποιονδήποτε αν δεν τηρούνται οι βασικές αρχές συντήρησης. Ο ηλεκτρισμός μπορεί να αποβεί μοιραίος για την ασφάλεια των ανθρώπων είτε με ηλεκτροπληξία είτε με πυρκαγιά που μπορεί να προκληθεί από ασυντήρητη ηλεκτρολογική εγκατάσταση.  Βασικό πλεονέκτημα της θερμογραφίας είναι ότι στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, πριν από οποιαδήποτε βλάβη έχουμε αύξηση της θερμοκρασίας του συγκεκριμένου υλικού. Συνεπώς με μια σωστή θερμογραφική επιθεώρηση έχουμε την δυνατότητα να προλάβουμε μια βλάβη πριν αυτή προκληθεί με άγνωστες συνέπειες.

Για τον λόγο αυτό η InfraSpec Engineering έχει αναπτύξει μια σειρά υπηρεσιών με τις οποίες δίνει αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα κατοικιών.

Παρεχόμενες υπηρεσίες Θερμογραφίας  σε Κτίρια:

• Αποτύπωση ενεργειακών απωλειών από το κέλυφος του κτιρίου.
• Έλεγχος πληρότητας της μόνωσης.
• Εντοπισμός υγρασίας.
• Εντοπισμός διαρροών στο υδραυλικό σύστημα του κτιρίου.
• Εντοπισμός και έλεγχος εγκιβωτισμένων σωληνώσεων.
•Έλεγχος ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και κλιματισμού.
• Έλεγχος διαρροών αέρα.
• Έλεγχος μετά από επισκευή φθορών που εντοπίστηκαν.

Συμπληρωματικά των υπηρεσιών θερμογραφίας σε κτίρια ή InfraSpec στα πλαίσια παροχής ολοκληρωμένων λύσεων παρέχει

• Ολοκληρωμένη μελέτη ενεργειακής απόδοσης κτιρίου.
• Έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού.

Γιατί να επιλέξετε την InfraSpec Engineering;

1) Το τεχνικό μας γραφείο ειδικεύεται στις επιθεωρήσεις και στην ανάδειξη του προβλήματος. Δεν παρέχουμε επισκευές και τεχνικές εργασίες αποκατάστασης. Έτσι εξασφαλίζεται η αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων.
2) Έχουμε μεγάλη εμπειρία σε  θερμογραφικές επιθεωρήσεις με σημαντικά οφέλη για τους πελάτες από αποφυγή άσκοπων εξόδων. Δείτε εδώ μερικές μόνο από τις επιτυχημένες επιθεωρήσεις μας.
3) Διαθέτουμε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, από τους καλύτερους οίκους κατασκευής θερμοκαμερών, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
4) Γιατί τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων δεν βασίζονται αποκλειστικά την Θερμογραφία. Κάθε έμπειρος επιθεωρητής και θερμογράφος γνωρίζει ότι η Θερμογραφία αποτελεί ένα ιδιαιτέρα σημαντικό εργαλείο ειδικά όταν χρησιμοποιείτε από έμπειρο χειριστή και συνοδεύεται από συμπληρωματικούς ελέγχους. Για τον λόγο αυτό οι επιθεωρήσεις μας γίνονται, όπου απαιτείται, σε συνδυασμό με ειδικά υγρασιόμετρα, για κάθε εφαρμογή, καθώς και με υπερήχους για καλύτερη τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων.
5) Μετά από κάθε θερμογραφική επιθεώρηση παραδίδουμε αναλυτική  αναφορά όλων των ευρημάτων υπογεγραμμένη από Διπλ. Ηλ. Μηχανικό ΕΜΠ και πιστοποιημένο Επιθεωρητή Θερμογράφο, η οποία βεβαιώνει την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε χρήση από τον ενδιαφερόμενο.

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση προσφοράς και θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας,  για να οργανώσουμε μαζί την λύση που σας ενδιαφέρει.